Over CCGN

Visie en missie
CCGN is een kerkgenootschap van Chineestalige gemeenten met Nederlandstalige afdelingen. De diverse Chinese gemeenten in Nederland komen wekelijks samen om God te aanbidden in hun eigen taal, in de belofte van Gods tegenwoordigheid.

De geschiedenis van CCGN

Chinese Christelijke Gemeente Nederland

Auteur: Ds TK Choi

De Chinese Christelijke Gemeente in Nederland(CCGN) is opgericht door Pastor Chen Shaoguang.

Pastor Chen Shaoguang is de eerste uitgezonden Chinese zendeling in Nederland. Hij was inIndonesië geboren en doorliep de SAAT(De Theologische Hogeschool in Malang, Indonesië). In 1967 werd hij naar Nederlanduitgezonden om het zendingswerk onder deChinezen te beginnen. Het duurde tot 1973 toen de kerk officieel geregistreerd werd . Sindsdienwaren verschillende predikanten die onze kerk hielpen.

In het begin bestond de kerk voornamelijk uiteerste generatie immigranten die werkzaamwaren in de horeca. Om degenen die niet in staat waren om op zondag de eredienst bij te wonen, begon de kerk erediensten te organiseren op de maandagen, dinsdagen en zaterdagen.

Bovendien vonden veel bijbelstudies ’s avondsplaats, rekening houdend met werktijden in de horeca. Ondanks de uitdagingen in het evangelisatiewerk, heeft God onze kerk enorm gezegend, waardoor deze geleidelijk is gegroeid.

De kerk heeft in Nederland verschillende gemeenten geplant.

Een kenmerk van de CCGN is haar diversiteit. De leden van de kerk komen uit verschillende Chinese immigrantenachtergronden, waaronder Zuidoost-Azië, Hong Kong, Wenzhou/Zhejiang, Taiwan, Suriname, andere delen van China, internationale studenten en tweede en derde generatie Chinezen, waaronder die in Nederland zijn geboren. Vanwege de gedeelde liefde voor God hebben we een sterke cohesie. Van de herdertot de medewerkers en tot elk lid, we hebben door de liefde van Christus een liefdevolle gemeenschap opgebouwd en een geestlijk thuis in Nederland gevestigd. Ongeacht de achtergrond kan iedereen die Jezus liefheeft een plek vinden in deze grote familie.

Op dit moment heeft de kerk bijeenkomsten inverschillende steden in Nederland, waaronder Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Delft, Nijmegen en Amsterdam. We hebben wekelijks tien erediensten, naast erediensten in het Mandarijn ook erediensten in het Nederlands.

Bovendien zijn er fellowshipbijeenkomsten inverschillende universiteitssteden.De geschiedenis van de Chinese ChristelijkeGemeente in Nederland is een verhaal van diversiteit en uitdaging, maar ook van liefde en genade. Onder de gezamenlijke inspanningen van gelovigen met verschillende achtergronden groeit deze kerk uit tot één grote familie in Christus.

Gedurende vijftig jaar heeft de Nederlandse Chinese Christelijke Gemeente Gods zorg enleiding ontvangen, en is de kerk door Zijn genade voortdurend gegroeid. Met als visie het vestigen van een discipelschapsgerichte kerk om deze generatie in Nederland te dienen.

Alles wat de kerk doet is “mensen tot discipelen van Christus maken, hen leren zich te houden aan de geboden van de Heer en anderen te zegenen.”